top of page
Myrkyttömästi_tausta.png
myrkytön_tunnus_1_72dpi.png

GIFTFRITT BÅTLIV

Giftfritt båtliv innehåller information om hur du håller bottnet rent på din båt utan att använda för miljön destruktiva giftfärger. Vi uppehåller även information om företag som sanerar och målar botten med giftfria färger, och tar gärna fler aktörer med till vår växande grupp.

Nu vet du varifrån du får en hård och giftfri färg på din båt, som är trygg att borsta och hur du håller bottnet rent under säsongen.

Tillsammans håller vi gifterna borta från våra vatten!

About

VAD HANDLAR DET OM?

Giftrfritt båtliv är en rörelse som driver båtfolkets och miljöns sak, genom att sprida information om giftfrihet och leverantörer som bjuder på giftfria tjänster.

Vi befinner oss i en övergångsfas, var vårt båtbestånd ännu till en stor del målas med giftfärger. Färgerna läcker ut stora mängder biocider som koppar, och därtill fungerar dom inte alla gånger som vi önskar. Detta känner även båtfolket väl till. Lagstiftningen driver kraftigt mot biocidfria metoder, vilket försämrar effekten på giftfärger och innebär begränsningar beträffande tvätt och service.

Giftfriffbåtliv.fi dekalen representerar giftfrihet, och informerar vilka ​botten är trygga att tvätta och underhålla. Fäst dekalen på din båt som du får av leverantörerna som bjuder på giftfria tjänster och du är med och flaggar för rörelsen. Du kan även köpa dekaler i 10 st förpackningar här.

Giftfrittbåtliv.fi upprätthålls av Seaboost Oy och BNG Palvelut Oy, men den är öppen för alla giftfria aktörer/leverantörer. ​

antifouling-eco-web.png
BNG logo - blue.png
Fishing Boat

TJÄNSTER

Det är lätt att övergå till giftrihet, och du kan även anlita leverantörer som utför arbetet. Vi upprätthåller en lista på leverantörer som bjuder på giftfria tjänster. Bekanta dig med utbudet nedan!

TVÄTT

Att hålla båtbottnet rent är viktigt oberoende vad du har på bottnet. Från denna link får du information om när det är dags att tvätta bottnet, hur du identifierar behovet samt vilka färger är trygga.

MILJÖ INFORMATION

Här hittar du miljöinformation samt lagstiftning beträffande skötsel av båtbotten, samt linkar som berättar mer om ämnet.

Contact
bottom of page